10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.
3 ноември 2020

Първата научна статия за терапевтичния ефект на молекулярния водород (Н2) е публикувана през 2007 г. в световно известния медицински журнал „Nature Medicine“, където e описан като мощен и селективен антиоксидант, който значително намалява цитотоксичните свободни радикали. Установявайки лечебното действие на Н2 и обогатената с него вода, учените заповат да изследват всички лековити извори по света познати от векове. С изненада научават, че всички те имат високо съдържание на водороден газ (H2). През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

 

1. Водата обогатена с водороден газ (Н2) защитава мозъка и когнитивната функция от увреждане.

Н2 е най-мощния и ефективен антиоксидант. Неговата молекула е само 2 микрона и безпроблемно преминава кръвно-мозъчната бариера, като достига нервните клетки, митохондриите и самото клетъчно ядро. Н2 се свързва с опасните за здравето свободни радикали, при което се получава обикновена вода. Така водорода елеминира оксидативния стрес - основна причина за увреждане на клетките и тъканите в мозъка, което води до поява на неврологични дегенеративни заболявания, като инсулт, деменция, болест на Алцхаймер, болес на Паркинсон и др.

 

2. Потушава възпаления навсякъде в тялото

Оксидативният стрес причинен от начин на живот, храни и лекарства уврежда клетките, тъканите и органите в нашето тяло. Това води до поява на възпалителни процеси, стареене и заболявания. Направените предклинични и клинични проучвания съобщават, че водородът има антиоксидантни, противовъзпалителни, антиалергични, анти-затлъстяващи и анти-стареещи ефекти.

 

3. Превенция и лечение на рак

Увреждането на клетките поради оксидативен стрес води до появата на още свободни радикали, което стимулира растежа на раковите клетки в тялото. Водата обогатена с водороден газ елиминира свободните радикали и предотвратява появата и растежа на тумори. Н2 причинява скъсяване на теломерите в раковите клетки, което потиска туморната експресия.

 

4. Регулира нивата на кръвна захар

Водородната вода подобрява метаболизма на липидите и глюкозния толеранс, което води до понижаване нивата на кръвна захар при пациенти с диабет. Водородът намалява нивото на липопротеините, подобрява инсулиновата чувствителност и нормализира нивата на глюкоза в кръвта.

 

5. Осигурява облекчение при болки в ставите
Водородната вода подобрява качеството на живот на пациенти с болки в ставите, скованост и ревматоиден артрит, характеризиращ се с възпаление на ставите и дегенерация на костната тъкан. Установено е редуциране на оттока и степента на деформация на засегнатите стави.

 

6. Намалява риска от метаболитен синдром
Клиничните изследвания показват терапевтично действие на водородната вода при хора с метаболитен синдром, който е комбинация от физиологични нарушения, като затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания и др. Приема на Н2 вода подобрява липидния метаболизъм, нивата на холестерол и глюкоза, което значително редуцира риска от поява на метаболитен синдром.

 

7. Подобрява постиженията при спорт и фитнес
Н2 дава енергия и издръжливост, като увеличава производството на аденозин трифосфат (АТФ) в митохондриите и намалява мускулната умора, като значително редуцира отделянето на лактат (млечна киселина) в кръвта при физическо натоварване. Приемът на водородна вода подобрява резултатите и постиженията, както на професионалните спортисти, така и на хора трениращи за здраве и тонус.

 

8. Забавя стареенето
Водородния газ е най-мощния и ефективен антиоксидант познат на науката. Той е 176 пъти по-ефективен от витамин С. Както вътрешния прием, така и ежедневното третиране с водородна вода ще направи кожата ви свежа, еластична и блестяща всеки ден.

 

9. Предотвратява загубата на костна тъкан
Водородната вода спомага за регулиране и поддържане нивото на рН баланса в тялото, без да се изразходват запасите от магнезий и калций в костите и мускулите. По този начин предотвратява загубата на костна маса и появата на остеопороза.

 

10. Подпомага и възстановява здравето на очите
Очите ни са изложени на много вредни влияния поради начина ни на живот и факторите от околната среда. Мощното антиоксидантно действие на Н2 го прави критично важен за нашето зрение. Н2 подобрява елстичността на кръвоносните съдове и се дифузира бързо в тъканите благодарение на малкия си размер. Приема на водородна вода предотвратява заболявания, като дегенерация на макулата, увреждане на ретината, катаракта и др.


Има ли странични ефекти богатата на водороден газ вода?
Не са установени отрицателни странични ефекти върху човешкото здраве от приема на големи количества Н2 вода. Водородния газ няма мирис, цвят и токсичност. Тук са събрани и систематизирани всички изследвания показващи безопасността на водата обогатена с водороден газ (Н2). Данните са публикувани на сайта на Института по Молекулярен Водород./линк/


Каква е разликата между алкална и водородна вода?
Водородната вода няма нищо общо с алкалната. Н2 водата е с неутрално рН 7-7,5 каквото е и рН-то на нашата кръв. Обърнете внимание, че ценното не е самата вода, макар че тя е с изключително полезен за здравето ОРП (окислително редукционен потенциал). Ценното във водородната вода е количеството водороден газ освободен в нея след процеса електролиза. Колкото повече Н2 има във водата, толкова по-голям е терапевтичния ефект върху здравето. Алкалната вода се прави от йонизатори, които не произвеждат водороден газ, а само алкализират водата, като променят заряда на нейните йони. 

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

Научете кои са Водородно-толерантните Болести в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още