Ефект на молекулярния водород при СПОРТ и фитнес. ВОДОРОДНАТА ВОДА - революция в медицината и спорта.

Ефект на молекулярния водород при СПОРТ и фитнес. ВОДОРОДНАТА ВОДА - революция в медицината и спорта.
8 юли 2020

Ако сте спортист или любител на фитнеса, сигурно вече сте чували за молекулярния водород (Н2). Повече от 1000 официални клинични изследвания показват ползите за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА. Популярността ѝ нарастна значително през последните години, както в медицината, така и в спорта.

Накратко, молекулярният водород (H2) е газ, който се отделя във водата при процеса електролиза. Изследванията показват, че водородната вода забавя стареенето, помага при процеси на заздравяване и неутрализира оксидативния стрес. Показано е терапевтино действие на Н2 при над 170 вида патологии. Н2 стана съществена част от фитнеса и спорта във редица професионални школи по света.

 

ВИДЕО: Вижте какво казва номинираният за НОБЕЛОВА НАГРАДА Д-р Гарт Никълсън за безопасността и ползите за здравето от водорода. Д-р Никълсън е Президент и Председател на Института за Молекулярна Медицина в Калифорния, САЩ.

 


Проучвания показват, че водородната вода е ефективна за предотвратяване на мускулна умора. Това е важно преди, по време и след тренировка. Приема на водородна вода след тренировка помага тялото да се възстанови по-бързо. В редица изследвания при пациенти с метаболитен синдром се наблюдава спиране на производството на визцерална мастна тъкан и склонност към натрупване на мускулна маса.

Според пилотно проучване от 2012 г. молекулярния водород е най-мощният и ефективен антиоксидант. Той предотвратява оксидативния стрес, като селективно се свързва с най-опасните за здравето хидроксилни радикали. Когато тялото НЕ се справя с него, мускулите се изтощават и възпаляват. Изследване при футболисти пиещи вода обогатена с молекулярен водород показало, че мускулите им се възстановят по-бързо в сравнение с други, които приемат обикновена плацебо вода. Установена е и по-голяма издръжливост при групата приемаща Н2 вода.

Известно е, че Н2 дава на организма естествен приток на енергия, като прониква в митохондриите на клетките - енергийната фабрика на тялото. Елиминирането на оксидативния стрес води до по-голямо производство на АТФ (аденозин трифосфат) в митохондриите. Това е много полезно и дава много енергия на организма. Водородната вода е добър начин да се подобрят общите атлетически показатели. Тя е подходяща, както за професионални спортисти, така и за хора страдащи от хронична умора. Световната Здравна Организация (СЗО) дори не класифицира Н2 водата, като лекарство или допинг. Н2 е естествен елемент от природата и няма характеристиките на фармацевтичен продукт. Той подобрява ефекта от медикаментозната терапия, като намалява вредните странични ефекти на лекарствата.


Начините за прием на молекулен водород са следните:
• Пиене на водородна вода
• Инхалация на водороден газ
• Капване на водороден физиологичен разтвор в очите

Изследванията показват, че инхалирането на водород е най-ефективният метод за провеждане на водородна терапия и той се използва в лечението и профилактиката на много тежки заболявания. От друга страна пък ежедневният прием на така наречената водородна вода е най-удобния и широко разпространен метод за прием на Н2. Молекулярният водород е важно допълнение към всяка тренировка. Той помага за подобряване на ефективността и прави възстановяването много по-бързо. Добавянето на водородна вода към фитнес или атлетична рутина е изключително полезно. Препоръчително е Н2 водата да се приема на гладно преди и/или след физическа активност.

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация, като се отличават с максимален терапевтичен ефект и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

Научете кои са ВОДОРОДНО-ТОЛЕРАНТНИТЕ БОЛЕСТИ./линк/.

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още