Ефекти от едновременната употреба на ВОДОРОДНА ВОДА и Фотобиомодулация върху болестта на Паркинсон

Ефекти от едновременната употреба на ВОДОРОДНА ВОДА и Фотобиомодулация върху болестта на Паркинсон
4 юни 2021

Ние живеем във времена на неограничени възможности. Развитието на техологиите е светкавично. Инавациите в медицината също разкриват нови възможности в лечението на много заболявания с бързи темпове. Екипът на Н2МЕДИКАЛ бе силно впечатлен от редица научни публикации посочващи Фотобиомодулацията (ФБМ), като иновативен метод при лечението на много заболявания. Способността на ФБМ да стимулира дейността на митохондриите и да предотврати тяхната атрофия води до възстановяване на клетъчната активност и регенериране на тъканите. Терапевтичното действие от приема на водороден газ разтворен във вода (водородна вода) от своя страна има способността да предпази организма от страничните ефекти на ФБМ. По-долу сме поместили превод от английски на Въведението (Резюмето) на клинично изследване на пациенти с Болестта на Паркинсон, публикувано на 29-ти Януари 2021г. Те са били подложени на комбинирано лечение с ФБМ и прием на Н2 вода. Заглавието му представлява и връзка (линк), която ще ви отведе към пълния официален медицински доклад и преведеното от нас Резюме. 

 

Ефекти от едновременната употреба на водородна вода и Фотобиомодулация върху болестта на Паркинсон

 

Резюме 

Въведение:

 

Болестта на Паркинсон (БП), второто най-често срещано невродегенеративно заболяване, което няма лечение или приложим подход за модифициране на заболяването, а само симптоматична терапия. Оксидативният стрес и митохондриалната дисфункция играят ключова роля в патофизиологията на БП. Проучванията при животни демонстрират, че фотобиомодулацията (ФБM) може да подобри митохондриалната функция и да стимулира производството на аденозин трифосфат, като по този начин облекчава симптомите от Болестта на Паркинсон; този процес обаче може да доведе до повишено производство на реактивни кислородни видове (свободни радикали). Молекулярният водород (H2) е мощен терапевтичен антиоксидант, който може да елиминира ефекта на свободните радикали. Фотобиомодулацията, насочена към мозъчния ствол, може да стимулира невроналната активност и съпътстващият прием на водороден газ разтворен във вода (H2 вода) може да изчисти образуваните от приложението на ФБМ свободни радикали. Следователно, това проучване има за цел да определи безопасността и ефективността от комбинирането на ФБM терапия + H2 терапия при пациенти с Болестта на Паркинсон. 

 

Методи: 

Включихме 18 пациенти с БП (на възраст 30–80 години), които са били във II-III стадии на Hoehn и Yahr. Всички участници са получавали ежедневно ФБM терапия + H2 терапия в продължение на 2 седмици. Отчетени са възможни нежелани ефекти и резултати по Унифицираната Скала за Оценка на Болестта на Паркинсон (УСОБП). 

 

Резултати: 

Отбелязахме, че резултатите от УСОБП започнаха значително да намаляват от първата седмица и това подобрение продължи до края на терапията. Освен това не е регистриран нежелан ефект от терапията. След 1 седмица на спиране на терапията, резултатите от УСОБП леко се повишават, но подобрението остава значително в сравнение с изходното ниво на пациентите. 

 

Заключение: 

Това ново проучване с доказателство за концепцията демонстрира, че терапията с ФБM + H2 прием е безопасна и намалява тежестта на заболяването. Планирано е по-мащабно клинично изпитване, за да се изследват изцяло ефектите от ФБМ + H2 терапията върху Болестта на Паркинсон.

 

В началото на 2021 година Екипът на Н2МЕДИКАЛ добави към своето портфолио от медицински уреди швейцарската система за светлинна терапия Bioptron Pro 1. Неговата нанофотонна леща с покритие Fullerene C60 е раволюционен упгрейд на Фотобиомодулиращата терапия и прави възможно проникването на лечебните спектри на светлината безкрайно в нашите тъкани и органи. За сравнение досегашната дълбочина на проникване на светлината бе около 6мм. Ние истински се стремим да образоваме българската общественост, както и да допринесем за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Гордеем се с факта, че вдигнахме нивото на качеството високо, като станахме вносител и разпространител на АПАРАТИ ЗА ВОДОРОДНА ВОДА със сертифицирано медицинско качество и най-високо ниво на ефективност. /линк/ 

 

Научете кои са Водородно-толерантните Заболявания в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още