FAPTE ȘTIINȚIFICE DESPRE HIDROGEN

FAPTE ȘTIINȚIFICE DESPRE HIDROGEN

Primul articol științific privind efectul terapeutic al hidrogenului molecular (H2) a fost publicat în 2007 în revista medicală de renume mondial Nature Medicine, unde a fost descris ca fiind un antioxidant puternic și selectiv care reduce semnificativ radicalii liberi citotoxici. Astăzi, 13 ani mai târziu, peste 800 de studii clinice cu hidrogen au fost efectuate în spitale și universități din întreaga lume, demonstrând efectele sale curative în peste 170 de tipuri de boli, precum și efecte curative asupra fiecărui organ al corpului uman.


Dar să clarificăm: nu vorbim despre hidrogen (H) ca parte a moleculei de apă, ci despre hidrogenul molecular (H2) ca element separat, sub formă de gaz. De fapt, studiile au arătat că bacteriile benefice din flora noastră intestinală, enzimele și anumiți nutrienți sintetizează hidrogenul gazos în corpul nostru de când existăm. Stilul nostru de viață a avut ca rezultat niveluri constant scăzute ale acestui H2 extrem de important, despre care cercetările din ultimii ani au arătat că este un element extrem de important și benefic pentru sănătatea noastră.


Informațiile privind efectele terapeutice ale hidrogenului sunt preluate de pe site-ul web al Institutului de Hidrogen Molecular /link/.

 

Ce face apa cu hidrogen în corpul nostru? Studiile clinice privind hidrogenul molecular (H2) arată:

 

  • Molecula de hidrogen gazos (H2) are doar 2 microni și traversează fără probleme bariera hemato-encefalică, pătrunde în celulele nervoase, mitocondriile și în nucleul celulelor.
  • H2 este cel mai puternic și mai eficient antioxidant descoperit până în prezent. Acesta posedă o capacitate selectivă unică - se leagă și neutralizează numai radicalii liberi periculoși pentru sănătate, în special radicalii hidroxil.
  • H2 acționează ca o moleculă de semnalizare și un regulator central al proceselor biochimice din celulă. H2 aduce organismul la o stare de homeostazie.
  • H2 potolește inflamațiile din tot corpul și repară celulele și ADN-ul deteriorate.
  • H2 îmbunătățește semnificativ toleranța la glucoză, metabolismul lipidic, nivelul colesterolului și reduce producția de țesut adipos visceral.
  • H2 asigură energie și rezistență prin creșterea producției de adenozin trifosfat (ATP) în mitocondrii și reduce oboseala musculară prin reducerea semnificativă a eliberării de lactat în sânge în timpul exercițiilor fizice.
  • H2 acționează sinergic cu terapia medicamentoasă, protejând organismul de efectele secundare nocive ale medicamentelor. H2 îmbunătățește calitatea vieții pacienților aflați în chimioterapie și radioterapie.
  • H2 nu are toxicitate. Nu au fost constatate efecte secundare negative sau acumulări în organism ca urmare a consumului pe termen lung de doze mari de H2.


De ce are hidrogenul molecular/hidrogenul gazos (H2) efecte curative și terapeutice?

 

Pentru a înțelege puterea hidrogenului molecular trebuie să menționăm mai întâi: ce sunt radicalii liberi și ce fac ei în corpul uman? Prin respirație și alimentație, ne oxidăm în mod constant. 2-3% din oxigenul pe care îl inspirăm formează radicali liberi. Efortul și viața cotidiană stresantă sunt, de asemenea, un factor important în apariția lor. Mulți dintre ei sunt extrem de toxici și periculoși pentru sănătatea noastră. Ei deteriorează membrana celulară și ucid celulele, deteriorează țesuturile, organele, ARN-ul și ADN-ul nostru și astfel provoacă inflamații de tot felul, ducând la boli grave precum cancerul, diabetul, Parkinson etc. Hidrogenul se întâmplă să fie acel element magic care menține un echilibru în corpul nostru între stresul oxidativ și radicarea acestuia. O listă de boli tolerante la hidrogen poate fi găsită în meniul MEDICINA HIDROGENULUI/link/


Medicii și cercetătorii din întreaga lume sunt impresionați de acțiunea hidrogenului gazos. Studiile clinice care au început în 2007 arată câteva fapte esențiale:


Hidrogenul gazos este cel mai mic element (molecula sa are doar 2 microni) și, ca atare, are capacitatea de a pătrunde pretutindeni în corpul nostru, acolo unde alți antioxidanți, cum ar fi vitamina C, E etc., nu pot pătrunde. El traversează cu ușurință bariera hemato-encefalică, ajunge la celulele nervoase, chiar și la mitocondrii și la nucleul celular din interiorul celulelor înseși. Aici se formează radicalii liberi care sunt toxici pentru noi. Hidrogenul se leagă de ei și îi transformă în apă obișnuită, pe care o eliminăm în mod natural.

 

Hidrogenul gazos este cel mai puternic antioxidant și singurul care are capacitate selectivă. Ceea ce îl face unic și diferit de toți ceilalți antioxidanți este faptul că elimină doar radicalii liberi toxici și periculoși pentru sănătate. Studiile au arătat că hidrogenul scade semnificativ nivelul celui mai periculos pentru sănătate, radicalul hidroxil, responsabil de procesele degenerative, de inflamarea țesuturilor și de declanșarea unor boli grave. Se știe că unii dintre radicalii liberi din corpul nostru sunt, de fapt, foarte buni pentru noi. Nu am vrea să pierdem ceva valoros pentru organism, dar ceilalți antioxidanți vitamina C, E, betacarotenul etc. nu au capacitatea selectivă a hidrogenului. Aceștia pot deveni chiar pro-oxidanți atunci când sunt legați de anumite substanțe din organism. Capacitatea selectivă a hidrogenului gazos îl face extrem de benefic pentru celulele, țesuturile și organele noastre. Rezultatele unui studiu realizat de profesorul japonez Hatana Gyazuki de la Universitatea Shitama arată că 1,5 litri de apă cu hidrogen cu o concentrație de H2 de 1500 ppb are același efect antioxidant ca 1407 mere / 104 morcovi / 2061 banane / 123 spanac sau 10 dovlecei. Comparația se bazează pe puterea antioxidantă a conținutului de betacaroten din aceste fructe și legume.

 

Hidrogenul molecular (H2) este o moleculă de semnalizare care acționează ca un regulator central. Acest fapt impresionează foarte mult cercetătorii și medicii. Cercetările au arătat că H2 acționează ca un regulator central al proceselor biochimice din celulă. Acesta semnalează ceea ce ar trebui să fie produs mai mult și mai puțin și, astfel, aduce celulele și corpul nostru la o stare de homeostazie. Acesta stimulează mitocondriile să producă mai multă energie și reduce eliberarea de lactat în sânge în timpul efortului fizic. Acest lucru crește forța, rezistența și dă o senzație de prospețime și lejeritate. Oamenii de știință au fost surprinși să descopere că H2 nu a provocat schimbări fiziologice în celulele care se află în homeostazie la persoanele sănătoase. Adică, dacă celulele noastre nu au nevoie de hidrogen, pur și simplu îl expirăm.


Hidrogenul este extrem de sigur. În ultimii 100 de ani, scafandrii rofesioniști au inhalat sub apă un amestec de gaze în care hidrogenul se află într-o concentrație mult mai mare. H2 nu are nicio toxicitate. Nu au fost descoperite efecte secundare negative sau acumulări în organism ca urmare a consumului pe termen lung de doze mari de H2. Hydrogen SAFETY RESEARCH pe site-ul Hydrogen SAFETY RESEARCH pe site-ul Institutului pentru Hidrogenul Molecular/link/.

 

METODE DE RECEPȚIE a hidrogenului molecular. Volatilitatea și dimensiunile reduse ale H2 nu permit stocarea acestuia în niciun ambalaj. Astfel, industria a început să producă aparate pentru inhalarea și îmbogățirea apei cu H2, astfel încât acesta să poată fi absorbit imediat de organism. Aparatele de apă cu hidrogen utilizează procesul de electroliză. Acest proces descompune molecula de apă și eliberează hidrogen gazos, care saturează apa. Studiile clinice au arătat că băutul așa-numitei ape cu hidrogen este cea mai eficientă metodă de aport de H2. Într-o minoritate de cazuri, inhalarea hidrogenului de către pacienți a dat un efect terapeutic mai bun în comparație cu consumul de apă îmbogățită cu hidrogen gazos.


APARATURI "BUNE" și "RĂI" DE APARAT DE APĂ CU HIDROGEN.


Consumul de apă hidrogenată pare a fi cea mai eficientă modalitate de absorbție a H2, ceea ce a dus la dezvoltarea a numeroase aparate de îmbogățire a apei cu H2 prin electroliză. Explicat pe scurt: electrozii scindă molecula de apă (H2O) în hidrogen și oxigen, iar hidrogenul gazos eliberat în acest proces saturează apa. Se pune astfel problema calității materialelor utilizate în aparat. Contactul electrozilor cu apa necesită ca aceștia să fie dintr-un anumit metal de înaltă calitate, astfel încât să nu fie eliberate substanțe nocive și periculoase în procesul de electroliză.

 

Electrozii dispozitivelor de apă cu hidrogen "BUNĂ" și de calitate sunt confecționați din titan, care este acoperit cu mai multe straturi de platină 100%. În plus, cea mai importantă și mai scumpă parte a aparatului, și anume membrana PEM (membrana de schimb de protoni), este plasată între electrozi. Aceasta este fabricată din aceleași materiale ca și electrozii - titan cu un strat de platină 100%. Atunci când molecula de apă se descompune, pe lângă hidrogenul gazos, se formează ozon (O3), care este extrem de cancerigen atunci când este administrat intern. Membrana REM împiedică pătrunderea ozonului în apă și ne oferă apă cu hidrogen 100% pură și de înaltă calitate. Indicativă pentru calitatea dispozitivului este cantitatea de H2 care este eliberată în apă. Cu cât este mai mare saturația de hidrogen gazos, cu atât mai bun va fi efectul asupra sănătății noastre. Se recomandă utilizarea dispozitivelor cu o saturație de H2 de peste 1400 ppb (părți pe miliard).


Ultimul cuvânt în materie de tehnologie este aparatul de apă cu hidrogen cu tehnologie de nanoelectroliză. Acestea ne oferă nu numai apă cu hidrogen 100% pură, ci și un efect terapeutic optim cu o saturație maximă de hidrogen gazos de 3500-5000 ppb (3,5-5,0 ppm).

 

Aparatele "MAI RĂU" și semnificativ mai ieftine nu au membrana REM atât de importantă. T. e. apa de la aceste aparate ne oferă ceva valoros (hidrogenul gazos), dar și ceva periculos pentru sănătatea noastră (ozonul).

Adesea, materialele din care sunt confecționați electrozii sunt de o calitate îndoielnică și eliberează oxizi în apă. Concentrația de hidrogen gazos în apă cu aceste dispozitive este de aproximativ și sub 1000 ppb (1,0 ppm). Piața abundă de astfel de dispozitive, așa că analizați cu atenție specificațiile înainte de a face alegerea.


Nu vă lăsați indus în eroare - apa saturată cu ioni de hidrogen (H) NU este bogată în hidrogen gazos (H2) cu o concentrație de 1600 ppb. Ionizatoarele de apă alcalină/acidă saturează apa cu ioni de hidrogen încărcați negativ/pozitiv și NU se îmbogățesc în hidrogen gazos. Nu vă așteptați ca apa din aceste unități să aibă efectul terapeutic al apei îmbogățite cu hidrogen gazos. Aparatele H2MEDICAL sunt certificate din punct de vedere medical și dispun de un efect terapeutic maxim, precum și de cel mai înalt grad de siguranță. /vezi aparatele/


Pentru reportaje despre beneficiile apei cu HIDROGEN pe cele mai importante canale de televiziune bulgare, consultați meniul TV & MEDIA /link/

Мощен антиоксидант: За ползите от водородната вода - Плюс-Минус (08.02.2019)

Абонирай се за профила на Публицистиката на Нова: https://www.youtube.com/channel/UCKe2NUqtkmsbnaNG63L7hCQ?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novanews.novatv.bg/ Гледай Нова телевизия на живо: http://novatv.bg/live/