Изследване: Водородната вода регулира нивата на холестерол.

Изследване: Водородната вода регулира нивата на холестерол.
25 октомври 2023

В това медицинско изследване публикувано в PubMed със заглавие „Водородната вода намалява серумните нива на LDL-холестерол и подобрява функцията на HDL при пациенти с потенциален метаболитен синдром.“ се проследява ефекта от ежедневния прием на вода обогатена с водороден газ върху 20 пациенти с наднормено тегло. Екипът на Н2МЕДИКАЛ преведе от английски неговото резюме. В края на статията сме поставили връзка към оригиналния текст на английски в сайта на PubMed.

 

Резюме

Установихме, че молекулярният водород (Н2) има благоприятен липидо-понижаващ ефект при сирийски златни хамстери, хранени с богати на мазнини храни. Целта на това проучване е да се характеризират ефектите от прием на вода обогатена с H2 (водородна вода) 0,9-1,0  литра дневно върху съдържанието, състава и биологичните активности на серумните липопротеини при 20 пациенти с потенциален метаболитен синдром. Анализът на серума показа, че консумацията на водородна вода в продължение на 10 седмици води до понижени нива на серумен общ холестерол (TC) и LDL-холестерол (LDL-C – липопротеин – холестерол с ниска плътност). „Western blot“ анализът е широко използвана аналитична техника в молекулярната биология и имуногенетиката за откриване на специфични протеини в проба от тъканен хомогенат или екстракт.  Анализът разкрива значително намаляване на аполипопротеин (apo) B100 и apoE в серума. В допълнение, ние установихме, че H2 значително подобрява HDL функционалността, оценена по четири независими фактора, а именно:

 

1) защита срещу LDL окисление

2) инхибиране на индуциран от тумор некротизиращ фактор (TNF)-α адхезия на моноцити към ендотелните клетки

3) стимулиране на изтичане на холестерола от пенести клетки на макрофагите  

4) защита на ендотелните клетки от TNF-a-индуцирана апоптоза.

 

Също така установихме, че приемът на водородна вода води до повишаване на антиоксидантния ензим супероксид дисмутаза, намаляване на тиобарбитуровата киселина и реактивни вещества в целия серум и LDL.

 

 В заключение: Ежедневния прием на водородна вода намалява серумните нива на LDL-C и apoB, подобрява HDL функциите, увредени от дислипидемия, и намалява оксидативния стрес. Водородът има полезна роля в превенцията на потенциален метаболитен синдром.

 

През послените 4 години водородните инхалатори и уреди за водородна вода на Н2МЕДИКАЛ влязоха в домовете на хиляди хора в България. Благодарим ви за доверието! Усетили силата на водорода, ние твърдо подкрепяме тезата на учените и вярваме, че Н2 ще участва в лечението на все повече заболявания в бъдеще. Препоръчваме ви да използвате единствено сертифицирани и качествени уреди за обогатяване на вода с водороден газ. Апаратите със съмнително качество правят окиси и не изолират озона (О3) от водата, докато магнезиевите таблетки за направа на водородна вода, освен водороден газ генерират и магнезиев оксид (MgO). O3 и MgO са канцерогенни и причиняват вредни странични ефекти върху организма.

 

УРЕДИ ЗА ВОДОРОДНА ВОДА Н2МЕДИКАЛ /виж продуктите/

 

Научете кои са водородно-толерантните заболявания в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА /връзка/

 

Връзка към оригиналния текст от резюмето на медицинското изследване:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23610159/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още