Как действа ВОДОРОДНАТА ВОДА на имунната система, възпаленията и автоимунните заболявания?

Как действа ВОДОРОДНАТА ВОДА на имунната система, възпаленията и автоимунните заболявания?
19 ноември 2020

Възпалението е жизненоважнo за отговора на имунната система при нараняване и инфекция. Това е начинът, по който тялото сигнализира на имунната система да лекува и възстановява увредената тъкан, както и да се защитава срещу чужди нашественици, като вируси и бактерии. 

 

Без възпалението, като физиологичен отговор, раните биха гноясвали и инфекциите биха били смъртоносни. 

 

Ако обаче възпалителният процес продължи твърде дълго или ако имунният отговор се появи на места, където не е необходим, това може да създаде проблем. Това състояние се нарича автоимунно разстройство, при което нашата собствена имунна система погрешно атакува организма ни и може да причини хронично възпаление. То е основна причина за поява на различни видове заболявания, като сърдечно-съдови, артрит, мигрена, астма, бронхит, рак, диабет, псориазис, екзема, синдром на раздразнените черва, чернодробни, бъбречни и други дегенеративни заболявания. Хората с хронично възпаление или хронични заболявания са по-податливи на инфекциозни болести.

 

 Хроничното възпаление в организма води до увеличаване на реактивните кислородни видове (ROS) или така наречените свободни радикали. Ето защо антиоксидантните диети са жизненоважни за защитата на нашите тъкани и органи от увреждане. Антиоксидантите намаляват нивата на хроничен оксидативен стрес. Те неутрализират опасните свободни радикали, за да защитят клетките, да предотвратят появата на заболявания и да намалят възпалението. Нашето тяло може естествено да произвежда някои антиоксиданти, но начинът ни на живот е довел до хроничният им дефицит и следователно се налага да си ги набавяме чрез храната.

 

Водата обогатена с водороден газ (Н2) е най-мощният и ефективен антиоксидант открит досега. Изследване показва, че 1,5 литра водородна вода с концентрация на Н2 1500 ppb (parts per billion) има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила  на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци. Данните са представени в клинично проучване на японския професор Хатана Гязуки от Университета Шитама. 

 

Ето 5 причини защо водородът е най-добрият антиоксидант познат на науката: 

 

1. Н2 е с най-малък размер.

За разлика от останалите антиоксиданти, като витамин С, витамин Е, CoQ10, глутатион и други, молекулярният водород (Н2) е най-малък по отношение на молекулярно тегло. Той е 88 пъти по-малък от витамин С. Неговата молекула е само 2 микрона. Това му позволява ефективно да премине кръвно-мозъчната бариера, да елиминира свободните радикали в митохондриите на клетките и в самото клетъчно ядро. Така Н2 защитава нашите клетки и ДНК от увреждане. 

 

2. Н2 е най-умният антиоксидант. Той е единственият, който притежава селективна способност.

Не всички свободни радикали са вредни и опасни за здравето. Много полезен например е водородния прекис. Всъщност ние се нуждаем от добрите свободни радикали, за да се борим с нашественици, като вируси и бактерии. Молекулярния водород (h2) се насочва и селективно неутрализира единствено опасните за здравето хидроксилни радикали (О), при което се получава обикновена вода (H2O)хидратираща организма. Другите антиоксиданти нямат тази селективна способност и приемът на големи дози от тях, може да доведе до дефицит на полезните за здравето радикали.  

 

3. Н2 е безопасен и естествен.

Водородът не е чужд за тялото елемент. Той естествено се синтезира от добрите бактерии във всеки здрав стомашно-чревен тракт. Той е 100% безопасен и няма токсичност. Не се натрупва в организма и се издиша, ако клетките ни нямат нужда от него. През последните 100 години в дълбочинното гмуркане, водолазите вдишват смес от газове, където Н2 е с много висока концентрация. Не са установени никакви негативни ефекти в следствие на дългосрочния му прием. 

 

4. Активира защитните сили на нашето тяло.

Установено е, че Н2 активира антиоксидантните ензими на самият организъм, като Супероксид Дисмутаза, Глутатион и други, което води до подобряване на собствената антиоксидантна защита и укрепване на имунната система. 

 

5. Н2 е сигнализираща молекула, която регулира генната експресия и процесите в клетката.

Клиничните проучвания показват, че Н2 действа, като централен регулатор на всички биохимични процеси в клетките, което подобрява техния метаболизъм. Това довежда организма до състояние на хомеостаза и заздравява имунната система. Н2 регулира генната експресия, предотвратява преждевременната клетъчна смърт и възстановява увредените клетки и ДНК. Това го прави изключително полезен елемент при лечението на автоимунни заболявания.

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

Научете кои са Водородно-толерантните Болести в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още