Каква е разликата между АЛКАЛНА и ВОДОРОДНА ВОДА, и какви са уредите за тях?

Каква е разликата между АЛКАЛНА и ВОДОРОДНА ВОДА, и какви са уредите за тях?
2 юли 2021

Със сигурност има значение с какво се храним и какви напитки приемаме всеки ден. В нашият все по-мръсен съвременен свят качествата на питейната вода са често обсъждана тема. Освен пречистването и филтрацията на водата, медиците от десетилетия посочват високата алкалност, като много полезна за човешкото здраве. През последните години обаче, производителите на уреди за алкална вода преминаха към производство на генератори за обогатяване на вода с водороден газ. Защо? За да си отговорим на този въпрос нека да поясним какво е алкална и какво водородна вода. Има ли и каква е разликата между тях?

 

Скалата на РН е от 1 до 14. Стойностите над 7 са алкални, а тези под 7 са киселинни. Както всички храни с PН над 7, така и алкалната вода е много полезна за организма. Факт е, че киселинната храна и ниското РН в тялото водят до поява на заболявания. Докато приемането на алкална храна (плодове и зеленчуци) и вода алкализират тялото и подобряват нашето здраве. Въпреки, че изследвания от последните години показват високата алкалност, като стресова при определени състояния на организма. Показателен е факта, че РН-то на човешката кръв е неутрално 7. Повечето уреди за алкална вода постигат стойности на РН между 9 и 11. За сравнение водородната вода е с леко алкално РН 7,5-8.  Но кое прави водата алкална? Ето отговора: Уреда променя заряда на водородните йони. При алкалната вода голяма част от водните молекули (Н2О) имат отрицателно заредени водородни йони (Н). Общото с водородната вода е, че и двете имат сходни стойности на окислително редукционния потенциал (ОРП) около -400mv -700mv. Подобно ОРП с отрицателен знак (-) е много полезно за организма.

 

Защо обаче приема на вода обогатена с водороден газ замени приема на високоалкална вода в последните години? През 2007 г. в медицинския журнал Nature Medicine е публикувана статия посочваща водородния газ (Н2), като много мощен антиоксидант и единственият притежаващ селективна способност. Това поставя начало на серия от изследвания и клинични наблюдения. Техният брой вече е над 1000, а данните от тях доведоха до образуване на ново направление в медицината, а именно: Водородна Медицина и Биология. Методите за приложение на водородния газ в медицината са 3: приемането му разтворен във вода (водородна вода), инхалация или вливане на физиологичен разтвор обогатен с Н2. Интересен факт е, че 2/3 от изследваните пациенти показват най-добър терапевтичен ефект приемайки Н2 разтворен във вода. Това доведе до съдаване на огромен интерес към разработването и употребата на уреди за обогатяване на вода с водороден газ. Н2 няма токсичност, мирис и цвят. Той е безвреден дори за малки деца и тежко болни хора. Но в какво се изразява неговото мощно оздравително действие?

 

Клиничните изследвания на молекулярния водород / водородния газ (Н2) показват:

  • Молекулата на водородния газ е само 2 микрона и безпроблемно преминава кръвно-мозъчната бариера, прониква в нервните клетки, митохондриите и в самото клетъчно ядро.
  • Н2 е най-мощния и ефективен антиоксидант открит досега. Той притежава уникална селективна способност - свързва се и неутрализира единствено опасните за здравето свободни радикали, и най-вече хидроксил радикалите отговорни за появата на хронични и тежки заболявания.
  • Н2 действа, като сигнализираща молекула и централен регулатор на биохимичните процеси в клетката, като довежда организма до състояние на хомеостаза.
  • Н2 потушава възпаления навсякъде в тялото и възстановява увредените клетки и ДНК.
  • Н2 значително подобрява глюкозния толеранс, липидния метаболизъм, нивата на холестерол и редуцира производството на визцерална мастна тъкан.
  • Н2 дава енергия и издръжливост, като увеличава производството на аденозин трифосфат (АТФ) в митохондриите и намалява мускулната умора, като значително редуцира отделянето на лактат в кръвта при физическо натоварване.
  • Н2 действа синергично с медикаментозна терапия, като предпазва организма от вредните странични ефекти на лекарствата. Н2 подобрява качеството на живот при пациенти на химио и лъчетерапия.
  • Н2 няма токсичност. Не са установени негативни странични ефекти или натрупване в организма в следствие дългосрочен прием големи дози водороден газ.

 

Нека повторим: Алкалната вода е богата на молекули Н2О с отрицателно заредени водородни йони (Н) и подобрява нашето здраве, като алкализира организма. Водородната вода е богата на молекули водороден газ (Н2), които се задържат във водата за 1-2 часа и постепенно се изпаряват. Описаното по-горе широко терапевтично действие на Н2, както и липсата на странични ефекти, го правят едно от най-големите открития в медицината. Колкото по-голяма е концентрацията на водороден газ във водата, толкова повече са ползите за здравето. Това поставя въпроса за производителността на Н2 при различните видове уреди.

 

Какви машини произвеждат алкална и водородна вода? Те могат да бъдат поставени в 3 основни групи: Първата: Йонизатори за алкална вода, където водните молекули са с отрицателно / положително заредени водородни йони. При тези уреди има два потока вода алкална и кисела (катодна и анодна). Втората група са Йонизатори за алкална вода, на които е добавена програма за водородна вода, която предимно се ползва от потребителя по обясними причини. Третата група са Генератори за обогатяване на вода с водороден газ, чрез електролиза. Този процес прави разпад на водната молекула, при което се отделят водороден газ(Н2) и озон(О3). Водородните атоми / йони образуват Н2, като отделна молекула във водата, а кислородните О3. При тези уреди има само един поток вода - богата на водороден газ. За да бъде безопасен, уреда трябва да притежава качествена SPE/PEM технология, която да отделя озона от водата. О3 е канцерогенен при вътрешен прием и не бива да се приема с водата. Апаратите за водородна вода предлагат и програма за озонова вода, която в медицината се ползва с терапевтична цел за външно приложение при себорейни дерматити, кожни възпаления, акне и др. Тази вода има и силно дезинфекциращо действие при измиване на ръце, хранителни продукти и повърхности.

 

Поради големия интерес към водородната вода, често се срещат йонизатори за алкална вода подвеждащо представени, като уреди за обогатяване на вода с водороден газ. Наситена с отрицателно заредени водородни йони вода 1600 ppb, НЕ Е БОГАТА НА ВОДОРОДЕН ГАЗ с концентрация 1600 ppb. Уверете се, че уреда притежава нужната сертификация за безопасност - наличието на окиси и озон във водата могат да нанесът скрити вреди на организма. Обърнете внимание на производителността на водороден газ посочена в техническото описание. Мерната единица за съдържанието на милиграми Н2 във водата е „ppb“ (parts per billion) или „ppm“ (parts per million). Колкото по-висока е концентрацията, толкова по-висока е ефективността. Екстри, като минерализиране или структуриране на водата са чудесни, но не бива да отклоняват вниманието ви от основното терапевтично средство във водата, а именно - количеството молекули Н2.

 

Компактните медицински уреди за вода HIGEN се произвеждат в Южна Корея. От 1980 година до днес, системите за вода на „KYK“ са получили над 100 международни награди за качество. Филтрите за вода с висококачествен японски активен въглен, ви предлагат кристално чиста вода с мек вкус, а програмата за почистване на електролитните плочи поддържа високата производителност на водороден газ и прави живота на уреда над 10 години. Марка „KYK“ е позната в повече от 50 страни по света и предлага 8 модела Йонизатори за алкална вода. По разбираеми причини Н2МЕДИКАЛ разпространява единствено Генераторите за водородна вода от новата продуктова гама на бранда. Ето още няколко причини да направите медицинските системи за вода HIGEN част от вашия дом: /ОПИСАНИЕ НА УРЕДА/

 

Научете кои са Водородно-толерантните Заболявания в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още