МЕДИЦИНСКИ ДОКЛАД: Водородната вода подобрява липидния метаболизъм и нивата на глюкоза при пациенти с диабет тип 2 или нарушена глюкозна толерантност.

МЕДИЦИНСКИ ДОКЛАД: Водородната вода подобрява липидния метаболизъм и нивата на глюкоза при пациенти с диабет тип 2 или нарушена глюкозна толерантност.
17 юли 2020

Представяме ви преведен обобщителен абзац от медицински доклад за действието на водородната вода върху пациенти с диабет тип 2 или анрушен глюкозен толеранс. Доклада е публикуван още през Март 2008 година. След 2007 година са направени повече от 1000 клинични изследвания на терапевтичното действие на молекулярния водород (Н2). В края на статията сме поставили връзка към оригиналния текст на английски. Отворете и ще намерите още десетки подобни доклади от медицински изследвания, които установяват подобни резултати. 

 

МЕДИЦИНСКИ ДОКЛАД: Водородната вода подобрява липидния метаболизъм и нивата на глюкоза при пациенти с диабет тип 2 или нарушена глюкозна толерантност.  

 

Обобщение „Аbstract 

Добре известно е, че оксидативният стрес е пряко отговорен за различни заболявания и разстройства, включително диабет, хипертония и атеросклероза. Установено е, че водородът има силно редуциращо оксидативния стрес действие. Поради това изследвахме ефектите от приема на вода обогатена с молекулярен водород (Н2) върху липидния метаболизъм и нивата на глюкоза при пациенти със захарен диабет тип 2 (T2DM) или с нарушен глюкозен толеранс (IGT). Направихме рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано, кръстосано изследване при 30 пациенти с диабет тип 2 и 6 пациенти с нарушен глюкозен толеранс, контролирани от диета и физическа терапия. Пациентите приемали, или 900 мл/ден водородна вода, или 900 мл/ден чиста плацебо вода за 8 седмици, с период на 12-седмично изчистване. Биомаркерите на оксидативен стрес, инсулинова резистентност и глюкозен метаболизъм, бяха изследвани чрез перорален тест за толеранс на глюкоза на изходно ниво и на 8-мата седмица. Приемането на водородна вода доведе до значително понижение на нивата на модифициран липопротеин с ниска плътност (LDL) холестерол (т.е. модификации, които увеличават нетния отрицателен заряд на LDL), малкия плътен LDL и уринарните 8-изопростани с 15,5% (P <.01), 5.7% (P <.05) и 6.6% (P <.05) при пациентите. Приемът на богата на Н2 вода също доведе до тенденция на понижаване на серумните концентрации на окислена LDL и свободни мастни киселини и повишени плазмени нива на адипонектин и извънклетъчна супероксидна дисмутаза. При 4 от 6 пациенти с нарушен глюкозен толеранс приемът на водородна вода нормализира нивата на глюкоза при изходния толерантен тест. В заключение, тези резултати установяват, че приемът на водородна вода подобрява състоянието на пациентите с диабет тип 2, както и има благоприятно действие за предотвратяване на диабет от тип 2 и инсулиновата резистентност.  

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

Връзка към оригиналният текст от изследването./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още