НАУЧНИ ФАКТИ ЗА ВОДОРОДА

НАУЧНИ ФАКТИ ЗА ВОДОРОДА

Първата научна статия за терапевтичния ефект на молекулярният водород (Н2) е публикувана през 2007 г. в световно известния медицински журнал „Nature Medicine“, където e описан като мощен и селективен антиоксидант, който значително намалява цитотоксичните свободни радикали. Днес, 13 години по-късно, са направени повече от 800 клинични изследвания на водорода в болници и университети по света, които показват лечебното му действие при над 170 вида заболявания, както и оздравителен ефект върху всеки орган от човешкото тяло.

 

Но да уточним: Не става дума за водорода, като част от молекулата на водата, а за молекулярния водород (Н2), като отделен елемент под формата на газ. Всъщност проучванията показват, че полезните бактериИ в нашата чревна флора, ензимите и някои хранителни вещества синтезират водород в нашето тяло от както съществуваме. Начинът ни на живот е довел до постоянно ниски нива на така важният за нас Н2, който според изследванията от последните години се оказва изключително важен и полезен за нашето здраве елемент.

 

Информацията за терапевтичното действие на водорода е взаимствана от сайта на Института по Молекулярен Водород/линк/.

 

Защо молекулярния водород (Н2) има оздравително и терапевтично действие?

 

За да разберем мощта на молекулярния водород трябва първо да споменем: Какво са свободни радикали и какво правят те в човешкия организъм? Дишайки и хранейки се ние постоянно се окисляваме. 2-3% от вдишания от нас кислород образува свободни радикали. Натоварването и напрегнатото ежедневие също са основен фактор за появата им. Голяма част от тях са изключително токсични и опасни за нашето здраве. Те увреждат клетъчната мембрана и убиват клетките, увреждат тъканите, органите, нашето РНК и ДНК, и така причиняват възпаления от всякакъв характер, които водят до тежки заболявания, като рак, диабет, паркинсон и др. Водородът се оказва този вълшебен елемент, който поддържа баланс в нашия организъм между оксидативния стрес и неговото радуциране. Списък с водородно-толерантните болести ще откриете в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА/линк/

 

Лекари и научни изследователи по света са впечатлени от действието на водорода. Клиничните проучвания, които започват през 2007 година показват няколко основни факта:

 

Водорода е най-малкият елемент във Вселената и като такъв има способността да прониква навсякъде в нашето тяло, там където другите антиоксиданти, като витамин C, E и т. н. не могат. Той с лекота преминава кръвно-мозъчната бариера, достига нервните клетки, дори митохондриите и клетъчното ядро вътре в самите клетки. Именно там се формират токсичните за нас свободни радикали. Водородът се свързва с тях и ги превръща в обикновена вода, която изхвърляме по естествен път.

 

Водорода е най-мощния антиоксидант и единствения, който има селективна способност. Това, което го прави уникален и различен от всички останали антиоксиданти е факта, че той премахва единствено токсичните и опасни за здравето свободни радикали. Изследванията показват, че водородът значително понижава нивата на най-опасния за здравето хидроксил радикал, който е отговорен за дегенеративните процеси, възпалението на тъканите и появата на тежки заболявания. Знае се, че част от свободните радикали в нашето тяло, всъщност са много полезни за нас. Не бихме желали да губим нещо ценно за организма, но останалите антиоксиданти витамин С, Е, бета-каротин и т. н. нямат селективната способност на водорода. Те дори могат да се превърнат в про-оксиданти при свързването им с някои субстанции в организма. Селективната способност на водорода го прави изключително полезен за нашите клетки, тъкани и органи.

 

Молекулярния водород (Н2) е сигнализираща молекула, която действа, като централен регулатор. Този факт силно впечатлява научни работници и медици. Изследванията показват, че водородът действа като централен регулатор на биохимичните процеси в клетката. Той сигнализира от кое трябва да се произведе повече и от кое по-малко и така довежда клетките и нашето тяло до състояние на хомеостаза. Стимулира митохондрийте да произвеждат повече енергия и освободеното от токсини тяло получава усещане за свежест и лекота. Учените с изненада установяват, че Н2 не довежа до физиологична промяна клетките, които са в хомеостаза при здрави хора. Т. е.,ако клетките ни нямат нужда от водорода ние просто го издишваме.

 

Водорода е изключително безопасен. Не са установени никакви вредни или странични ефекти от приемането на молекулярен водород. Професионалните водолази под водата вдишват смес от газове, където водородът е в много по-висока концентрация и не са установени вреди или отрицателни реакции на организма.

 

Линк към страницата с публикувани клинични ПРОУЧВАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА на водорода на сайта на ИНСТИТУТА ПО МОЛЕКУЛЯРЕН ВОДОРОД/линк/.

 

Начини за приемане на молекулярен водород. Оказва се, че малкият му размер не позволява той да бъде съхранен в каквато и да е опаковка, за това индустрията започна да произвежда апарати за инхалиране и обогатяване на водата с Н2, така че той да бъде усвоен веднага от организма. Устройствата използват процеса на електролиза, за да разделят молекулата на водата и така да я наситят с водороден газ. Клиничните изследвания показват, че пиенето на така наречената водородна вода е най-ефективният метод за приемането му. В много малка част от случаите, инхалирането с водород на пациенти е дало по-добър терапевтичен ефект в сравнение с тези пиещи вода обогатена с водород.

 

„ДОБРИ“ и „ЛОШИ“ АПАРАТИ ЗА ВОДОРОДНА ВОДА/линк/.

 

Пиенето на водородна вода се оказва най-ефективният начин за приемането на Н2 и това води до разработването на множество апарати за обогатяване на водата по метода на електролизата. Обяснено накратко: електродите разделят молекулата на водата(Н2О) на водород и кислород и отделеният при този процес водороден газ насища водата. Тук се появява въпроса за  качеството на метериалите вложени в апаратите. Контактът на електродите с водата налага те да бъдат от определен метал с високо качество, така че в процеса на електролиза да не се отделят вредни и опасни за здравето елементи.

 

Електродите на „Добрите“ и качествени апарати за водородна вода са изработени от титан, който е покрит с няколко слоя 100% платина. Освен това между електродите е поставена най важната и скъпа  част на апарата, а именно PEM мембрана (Proton Exchange Membrane). Tя е изработена от същите материали, като електродите - титан със 100% платинено покритие. При разпада на молекулата на водата, освен водород се образува и озон (О3), който е изключително канцерогенен при вътрешен прием. РЕМ мембраната не позволява попадането на озона във водата и ни осигурява 100% чиста водородна вода с наситеност на Н2 над 1200 ppb.(pieces per billion).

 

Последна дума на техниката са Апарати за водородна вода с нано технология на електролизата. Те не само ни дават 100% чиста водородна вода, но и оптимален терапевтичен ефект с максималната наситеност на водорода от 3500-5000 ppb (3,5-5,0 ppm).

 

Лошите“ и значително по-евтини апарати не притежават така важната и скъпоструваща РЕМ мембрана. T. e. водата от тези апарати ни дава  нещо ценно (водороден газ), но и нещо опасно(озон) за нашето здраве. Често пъти материалите, от които са изработени техните електроди също са със съмнително качество. Концентрацията на водород във водата при тези устрйства е под 1000 ppb (1.0 ppm). Пазарът изобилства от такива устройства, така че се информирайте добре преди да направите своят избор.

 

 

Ползвайте единствено АПАРАТИ със  SPE / PEM ТЕХНОЛОГИЯ, електроди от титан и платина и концентрация на водорода над 1200 ppb (1.2 ppm). Ценете здравето си! Изберете качеството! 

 

Н2МЕДИКАЛ ЕООД е специализирана в разпространението на АПАРАТИ ЗА ВОДОРОДНА ВОДА със сертфицирано качество и висока концентрация на Н2 във водата за оптимален терапевтичен ефект.

 

Репортажи за ползите от ВОДОРОДНАТА ВОДА по водещи български телевизии вижте в меню TV & МЕДИЯ/линк/

Мощен антиоксидант: За ползите от водородната вода - Плюс-Минус (08.02.2019)

Абонирай се за профила на Публицистиката на Нова: https://www.youtube.com/channel/UCKe2NUqtkmsbnaNG63L7hCQ?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novanews.novatv.bg/ Гледай Нова телевизия на живо: http://novatv.bg/live/