Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.
4 август 2020

Статистиката показва, че сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания са основната причина за над 93% от заболеваемостта и смъртността в световен мащаб. В тази статия ще се съсредоточим върху това как водата обогатена с молекулярен водород (Н2) е полезна при сърдечно-съдови заболявания.Научните изследователи наричат терапевтичното действие на Н2, най-голямото откритие в медицината, след откриването на витамините. Отворете връзката в края на статията, за да намерите публикуваните официални медицински доклади и изследвания.  

 

Сърдечно-съдовите заболявания са тези, които засягат сърцето и кръвоносните съдове. Такива са инсулта, ангината, инфаркта, атеросклерозата, аритмията и други.  

 

Плаката се натрупва в артериите поради висок холестерол, високи триглицериди, високо кръвно налягане и висока кръвна захар. Атеросклерозата води до стесняване на кръвоносните съдове и по-малко перфузия в мозъка, а също така увеличава риска от тромбоза или запушване на артерии. Независимо дали става въпрос за сърдечни, съдови или мозъчни заболявания, за тях допринасят високите нива на оксидативен стрес, който причинява хронично възпаление на кръвоносните съдове и евентуално развитие на сърдечно-съдови, мозъчно-съдови или неврологични заболявания.  

 

Пиенето на водородна вода е клинично доказано, като превантивно, профилактично и терапевтично средство при сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания: 

*  H2 значително намалява оксидативния стрес, чрез потискане на възпалението, отслабване на аритмията и подобряване на общата сърдечна функция.

*  Консумацията на H2 вода намалява атеросклеротичните лезии и оксидативния стрес на аортата; проучванията потвърждават, че водородната вода има потенциал да предотврати атеросклерозата.

*  Доказано е, че Н2 нормализира холестерола, намалява LDL (лошия холестерол), увеличава HDL (добрия холестерол) и увеличава собствения антиоксидант на тялото - Супероксид Дисмутаза (SOD).

*  H2 потушава възпалението и подобрява кръвното налягане

*  Н2 нормализира високата кръвна захар.

*  Н2 защитава кръвоносните съдове, предотвратявайки хроничното възпаление, което може да причини съдови увреждания.

*  Н2 подпомага възстановяването след сърдечен удар.

*  Н2 е най-ефективния антиоксидант, за намаляване на оксидативния стрес и протекция на нервните клетки. Той е високо ефективен при неврологични разстройства и мозъчно-съдови заболявания.

*  National Center fор Biotechnology Information (NCBI) потвърди, че пиенето на водородна вода е ефективен метод за подобряване на настроението, тревожността и функцията на вегетативните нерви в ежедневието.

*  Н2 е изключително безопасен. Не са установени никакви странични или опасни за здравето ефекти от приема на големи количества молекулярен водород. Изследвания за безопасността на Н2./линк/.  

 

Името на заболяването не е от значение. Основната причина за поява на всички дегенеративни заболявания са високите нива на оксидативен стрес. Прекомерните свободни радикали увреждат нашите клетки и ДНК и това влияе не само върху здравето на органа, но в крайна сметка въздейства върху целият организъм. Човек може да бъде здрав само когато клетките му са здрави. Единственият начин да се намали оксидативният стрес върху клетките и органиет е чрез прием на антиоксиданти.

 

Сред всички известни антиоксиданти молекулярният водород (h2) е най-мощният и ефективен антиоксидант, известен на науката. Той е 88 пъти по-малък от витамин С и е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера, което му позволява да възстанови увредените клетки и гени. Н2 избирателно неутрализира единствено вредните свободни радикали / ROS, като крайният продукт от свързването му с тях е обикновенна вода, която се изхвърля от организма по естествен път. Повече от 1000 клинични труда потвърждават терапевтичният ефект на молекулярния водород при над 170 вида заболявания. 

 

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета Шитама показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила  на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.  

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

 Терапевтичен ефект на молекулярния водород при сърдечно-съдови заболявания. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ,линк.)

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още