Întrebări frecvente (FAQ)

Există informații inexacte și înșelătoare despre apa cu hidrogen?

Da, din pacate exista! În calitate de lider în distribuția de dispozitive medicale cu apă cu hidrogen, echipa de la H2MEDICAL și-a propus să răspundă la toate întrebările pe care le-am primit. Prezența informațiilor false sau înșelătoare pe internet ne face să nu fim siguri despre ce este bine sau rău și ce este adevărat sau fals. Se pare că descrierea înșelătoare a unor aparate îi determină pe mulți să confunde ionizatoarele de apă alcalină cu generatoarele de îmbogățire a apei cu hidrogen cu gaz. Remarcăm că prezența unei cantități mari de ioni de hidrogen (H cu semnul „-” sau „+”) în apă NU o face bogată în hidrogen gazos (H2), ci pur și simplu alcalină sau acidă. Metoda de admisie, alegerea dispozitivului și diferențele de calitate a dispozitivelor ridică și ele multe întrebări pentru fiecare dintre noi.

Ce este apa cu hidrogen?

Apa cu hidrogen sau apă bogată în hidrogen gazos (numită și apă îmbogățită cu hidrogen) înseamnă apă (H2O) care conține hidrogen gazos dizolvat (H2). De exemplu, există ape carbogazoase sau băuturi (sodă) care conțin dioxid de carbon gazos dizolvat (CO2) sau apă oxigenată care conține oxigen gazos dizolvat (O2). La fel, puteți avea apă care conține hidrogen gazos dizolvat.

Există deja hidrogen în apă pentru că este H2O?

Molecula de apă are doi atomi de hidrogen legați chimic de atomul de oxigen. Aceasta diferă de molecula de hidrogen gazos (H2), care este doar doi atomi de hidrogen legați împreună. H2O și H2 sunt două molecule diferite.

 

 

Iată un exemplu: avem nevoie de oxigen (O2) pentru a respira și a trăi, așa că de ce nu putem obține oxigen pur și simplu din apă cu H2O? Acest lucru se datorează faptului că oxigenul este legat chimic în molecula de apă. Avem nevoie de oxigen disponibil (O2) care nu este legat de alți atomi sau molecule. În mod similar, pentru ca hidrogenul gazos dizolvat (H2) să ne fie de orice folos, acesta trebuie să fie într-o formă nelegată, ca o singură moleculă, pentru a fi de uz terapeutic.

Când au fost descoperite pentru prima dată beneficiile terapeutice ale hidrogenului?

Cea mai veche înregistrare a utilizării hidrogenului gazos în scopuri medicinale este din 1798, ca antiinflamator. Dar nu a fost un subiect popular în rândul oamenilor de știință până în 2007, când un articol despre beneficiile hidrogenului a fost publicat în prestigioasa jurnală Nature Medicine de către grupul de cercetare al Dr. Ohta.

M-am gândit că dacă apa este „bogată în hidrogen”, atunci trebuie să fie acidă?

Sarcina ionilor de hidrogen determină pH-ul apei. Dar având mai mulți ioni de hidrogen încărcați negativ sau pozitiv nu face ca apa să fie bogată în hidrogen. Când spunem „apă cu hidrogen”, ne referim la dihidrogen sau hidrogen molecular, care este un gaz neutru dizolvat în apă.

Nu primim H₂ când bem H₂O?

Totul conține hidrogen. Este cel mai comun element din univers. Cu toate acestea, hidrogenul este de obicei legat de alți atomi și molecule și, prin urmare, nu este disponibil ca gaz H2.

 

 

Așa cum nu primim oxigen din H2O, nu primim H2 din apă. Acest lucru se datorează faptului că H2 și O2 din H20 nu sunt disponibile deoarece sunt legate chimic de molecula de apă. Când este utilizat terapeutic, hidrogenul gazos se dizolvă în apă în forma sa moleculară H2.

Am citit că dacă se adaugă hidrogen în apă, atunci se produce peroxid de hidrogen (peroxid)?

Apa are formula chimică H2O, iar peroxidul de hidrogen are formula chimică H2O2, care, prin comparație, conține oxigen suplimentar, nu hidrogen. Deci, de fapt, nu poate forma peroxid de hidrogen. Faptul este că hidrogenul gazos nu se leagă și nu reacționează cu moleculele de apă și pur și simplu se dizolvă în apă, apoi se evaporă. Nu creează o moleculă nouă precum H4O, care ar fi de fapt imposibil de format din punct de vedere chimic. Prin urmare, apa cu hidrogen și peroxidul de hidrogen sunt substanțe complet diferite.

Hidrogenul gazos dizolvat nu va ieși din apă?

Da, imediat începe să iasă (se evapore) din apă, dar nu dispare imediat. În funcție de suprafață, temperatură etc., hidrogenul gazos poate rămâne în apă timp de 1-2 ore sau mai mult înainte de a scădea sub un nivel terapeutic. Apa H2 seamănă foarte mult cu apa sifon sau sifon, care conține dioxid de carbon (CO2). Din cauza evaporării hidrogenului gazos, cel mai bine este să bei apa imediat înainte ca aceasta să devină apă plată.

Nu este hidrogenul gazos exploziv?

Da, hidrogenul gazos este FOARTE exploziv. Hidrogenul este cea mai densă moleculă energetică ca masă. Dar când gazul este dizolvat în apă, nu este deloc exploziv, la fel ca și cum ai amesteca praful de pușcă cu apă, nici nu ar fi exploziv. Chiar și atunci când este în aer, hidrogenul este inflamabil doar peste 4,6% concentrație, ceea ce nu este un motiv de îngrijorare când vorbim despre apa bogată în hidrogen.

Este hidrogenul sigur?

Da. Hidrogenul gazos s-a dovedit a fi sigur din punct de vedere medical la concentrații mult mai mari decât cele utilizate pentru terapie. Un bun exemplu al siguranței sale este că hidrogenul gazos a fost folosit în scufundările de adâncime din 1943 (la concentrații foarte mari) pentru a preveni boala de decompresie. Studiile nu arată efecte toxice ale hidrogenului la niveluri foarte mari și presiuni de 98,87% H2 și 1,26% O2 la 19,1 atm.

 

 

În plus, hidrogenul gazos este natural pentru organism, deoarece bacteriile noastre intestinale produc hidrogen gazos după ce consumă alimente bogate în fibre (care este un alt beneficiu al consumului de fructe și legume). Pe scurt, hidrogenul gazos este un element natural pentru organism.

Care este pH-ul apei cu hidrogen?

În funcție de calitatea sursei de apă, pH-ul poate varia între 7,5-8,5. Îmbogățirea apei cu hidrogen gazos crește pH-ul apei cu jumătate de unitate, făcând apa ușor alcalină.

De ce este recomandat consumul de apă cu hidrogen?

Hidrogenul este cel mai puternic și eficient antioxidant care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea stresului oxidativ, cauza majorității bolilor și a îmbătrânirii premature. Este cel mai mic element din univers și pătrunde în părți ale corpului unde alți antioxidanți nu pot ajunge, cum ar fi neuronii, mitocondriile și nucleele celulare. Luat dizolvat în apă, H2 difuzează foarte repede în țesuturile și organele noastre și potolește procesele inflamatorii din întreg organismul.

Apa cu hidrogen are un gust diferit de apa normală?

Apa cu hidrogen are un gust blând și plăcut ca orice altă apă de izvor dintr-o sursă de apă de calitate.

Deoarece hidrogenul gazos este foarte volatil, cum poate rămâne dizolvat în apă suficient de mult pentru a produce un efect terapeutic?

La fel cum băuturile carbogazoase încep să-și piardă bulele de dioxid de carbon (CO2), moleculele de H2 scapă treptat imediat. Este nevoie de 1-3 ore pentru ca toate moleculele de H2 dizolvate să se evapore din apă. Pentru rezultate optime, apa îmbogățită cu hidrogen gazos trebuie consumată cât mai curând posibil. Consumul lui pe stomacul gol și între mese este cel mai eficient, deoarece atunci când mâncăm temperatura stomacului crește și expirăm mai ușor prețiosul H2.

Ce aparate de apă cu hidrogen sunt eficiente?

Fii atent la alegere! Datele tehnice ale unui aparat sunt de încredere numai dacă are certificarea necesară. Asigurați-vă că are unul. Pe internet oricine poate scrie orice.

 


Nu confundați ionizatoarele de apă alcalină cu generatoarele de îmbogățire a apei cu hidrogen gazos. Prezența unei cantități mari de ioni de hidrogen (H cu semnul „-” sau „+”) în apă NU o face bogată în hidrogen gazos (H2), ci doar alcalină sau acidă. Este obișnuit să găsim ionizatori de apă alcalină reprezentați predominant ca aparate de apă cu hidrogen.


Acordați atenție performanței aparatului dumneavoastră menționate în documentele sale de service, nu prin descrierea acestuia pe internet. Cu cât mai multe molecule de H2 dizolvate în apă, cu atât efectul terapeutic este mai mare. Aparatele cu tehnologie de nanoelectroliză generează cantitatea maximă de hidrogen gazos în apă 3500-5000 ppb. Tehnologia nano garantează, de asemenea, cea mai lungă retenție a hidrogenului gazos în apă (5-6 ore).

Ce dispozitive de apă cu hidrogen sunt sigure?

Dispozitivele bune de apă H2 ne aduc sănătate, în timp ce cele de calitate îndoielnică pot provoca vătămări ascunse organismului. Se recomandă ca aparatul să aibă certificat medical. Având o membrană DuPont Ion vă garantează cea mai înaltă calitate și apă cu hidrogen 100% pură, fără ozon și clor rezidual.

Care sunt beneficiile potențiale ale consumului de apă cu hidrogen?

Datele publice documentate din sute de studii arată că hidrogenul molecular are potențialul de a îmbunătăți performanța atletică și recuperarea, nivelurile de energie, jet lag, mahmureala, îmbătrânirea lentă, pentru alergii, iritații ale pielii, inflamații și boli cronice precum cancer, diabet, cardiovasculare, neurologice, pulmonare și multe altele. Sa dovedit că aportul de apă cu hidrogen este o terapie antioxidantă eficientă, cu efecte terapeutice largi.

Când voi începe să observ impactul apei cu hidrogen?

Chiar de la început vei observa că ai mai multă energie, o hidratare mai bună, o stare generală îmbunătățită, o digestie mai bună și o odihnă de mai bună calitate. Vei observa îmbunătățiri mai serioase ale sănătății tale după câteva luni când îți scazi semnificativ nivelul de stres oxidativ.

Apa cu hidrogen mă poate ajuta să slăbesc?

Organismul refuză să transforme alimentele în energie atunci când nivelul de oxidare este ridicat, deoarece arderea grăsimilor provoacă și mai multă oxidare. Puterea antioxidantă a apei cu hidrogen ne ajută să reducem nivelul de oxidare, permițând metabolismului să transforme grăsimea în energie. S-a descoperit că hidrogenul gazos oprește formarea țesutului adipos visceral. Cu toate acestea, organismul nu pierde niciodată depozitele de grăsime decât dacă ardem mai multe calorii decât consumăm.

Este posibil să experimentați un efect antioxidant excesiv luând apă cu hidrogen?

Consumul de cantități foarte mari de antioxidanți, precum vitamina C, E, A etc. poate avea și consecințe negative asupra organismului, întrucât există radicali liberi de care avem nevoie și nu trebuie să-i irosim. Hidrogenul gazos este singurul antioxidant care are capacitate selectivă și elimină doar radicalii hidroxil periculoși pentru sănătate. Acest lucru îl face unic și extrem de eficient. H2 nu se acumulează în organism și este expirat dacă nu este nevoie de celulele noastre.

Pot bebelușii, femeile însărcinate și bătrânii să bea apă cu hidrogen?

Da. Datele științifice adunate din cercetări arată că hidrogenul este 100% sigur pentru sănătate. Nu are efecte secundare, nu are contraindicații și poate fi luat cu orice terapie medicamentoasă.

Câtă apă cu hidrogen ar trebui să beau pe zi?

Puteți înlocui consumul obișnuit de apă în întregime cu apă cu hidrogen, adică 2-3 litri pe zi. Rețineți că pentru obținerea unui efect terapeutic nu este important volumul de apă luat, ci cantitatea de hidrogen gazos dizolvat în acesta. Alegeți un aparat care are o capacitate mare de hidrogen gazos, precum și nivelul necesar de siguranță.

Unde sunt fabricate dispozitivele de apă cu hidrogen marca „KYK”?

Sunt fabricate în Coreea de Sud din 1980 și dețin peste 100 de premii internaționale de calitate, precum și certificare medicală ISO13485 și GMP (Standarde internaționale pentru fabricarea și siguranța echipamentelor medicale). Compania KYK folosește cea mai avansată tehnologie din Japonia și Coreea de Sud. Aceste două țări sunt lideri în domeniul îmbogățirii apei cu hidrogen gazos și al aplicării medicinei cu hidrogen.

În cazul în care considerați că răspunsurile enumerate mai sus nu vă sunt de ajutor, vă rugăm să nu ezitați să ne contactaţi.