ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА

ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА

От 2007 година до днес са публикувани над 1000 научни статии в редица  световно известни медицински и научни издания. Проведени са повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в редица болници и университети по света. Те са инхалирали водороден газ (Н2) или са пиели обогатена с него вода(2-3 литра на ден) в продължение на 4 до 24 седмици. При някои от тях резултатите са били впечатляващи. Установен е терапевтичен ефект на молекулярния водород при над 200 вида патологии и оздравително действие върху всеки орган от човешкото тяло. През Октомври 2019 година в Словакия и Чехия се проведе 7-ма Конференция в Европа на тема „Водородната Медицина в 21-ви век“. Организатор на събитието бе Европейския Институт за Молекулярна Водородна Терапия/линк/.

 

По-долу са посочени заболяванията с най-голяма социална значимост, при които клиничните изследвания показват терапевтично действие на молекулярния водород (н2). Информацията е заимствана от сайта на Института по Молекулярен Водород, където сe публикуват, събират и систематизират статии и научни доклади по темата: ИНСТИТУТ ПО МОЛЕКУЛЯРЕН ВОДОРОД/линк/

 

БЕЗОПАСНОСТ: Водородния газ е естествен елемент и е изключително бесопасен за човешкото здраве. Н2 няма токсичност. Не са установени негативни странични ефекти или натрупване в организма в следствие дългосрочен прием големи дози Н2. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

БЯЛ ДРОБ: Показан е противовирусен и оздравителен ефект при пациенти с белодробни заболявания. Водата обогатена с водород елиминира фините частици от белите дробове и кръвта, като засилва фагоцитната активност. Н2 значително намалява белодробната фиброза и увреждането на дробовете, включително и причинена от тютюнопушене. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

ВОДОРОДНИЯ ГАЗ при лечение на ПНЕВМОНИЯ(НАУЧНИ ДОКЛАДИ).

ВОДОРОДНИЯ ГАЗ при лечение на Ебола, SARS(предходния КОРОНАВИРУС) и други белодробни инфекции (НАУЧЕН ДОКЛАД - заболяванията са назовани в 3-ти абзац на доклада „Influenza and other severe viral infections“).

 
МОЗЪК: Показан е терапевтичен ефект на водородния газ при остри и хронични наранявания на централната нервна система, като церебрална исхемия, исхемия на новородени и хипоксия, мозъчен кръвоизлив и пост-исхемичен кръвоизлив, хипоксично увреждане на мозъка на плода, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, сенилна деменция и стареене. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)


ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ: Установен е терапевтичен и превантивен ефект на водородния газ при онкологични заболявания. Водорода причинява скъсяване на теломерите в раковите клетки и потиска туморната ангиогенеза, чрез отстраняване на вътреклетъчните РКВ, подтискане на генната експресия и секрецията на съдовия ендотелен растежен фактор. В допълнение водородната вода усилва апоптозата заедно с глутатиона в HL60 клетките при левкемия на хора Н2 подобрява качеството на живот и резултатите при пациенти на химиотерапия и лъчетерапия, като защитава черния дроб и организма от вредните странични ефекти. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 
СЪРЦЕ И КРЪВОНОСНА СИСТЕМА: Показан е терапевтичен ефект на молекулярния водород при сърдечно-съдови заболявания. Н2 подобрява вискозитета на кръвта, микроциркулацията и еластичността на кръвоносните съдове. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

ДИАБЕТ: Водородния газ понижава и регулира нивата на кръвната захар. Подобрява функциите на жлезите в тялото. Изследванията показват значително подобрение на глюкозния толеранс и липидния метаболизъм. (НАУЧЕН ДОКЛАД)(НАУЧЕН ДОКЛАД)(НАУЧЕН ДОКЛАД)

 

МЕТАБОЛИТЕН СИНДРОМ: Терапевтичен ефект на водородния газ при хора с наднормено тегло. Н2 значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление. Водорода регулира обмяната на веществата и намалява нивата на хормона на глада грелин(НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

БЪБРЕЦИ: Терапевтичен ефект на водорода при бъбречна недостатъчност, заболявания на бъбреците и уринарния тракт. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

ЧЕРЕН ДРОБ: Терапевтичен ефект на молекулярния водород при заболявания на черния дроб.  Н2 потушава възпаленията и Нормализира чернодробните показатели. Показан е много мощен детоксикиращ ефект. Н2 подпомага лечението на АЛКОХОЛИЗЪМ(НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

СТОМАШНО-ЧРЕВЕН ТРАКТ: Водородния газ е посочен, като критично важен елемент за здравето на стомашно-чревния тракт. Той повишава нивата на някои ензими в тялото. Подобрява състоянието на дебелото черво и стомашно-чревния тракт, като потушава възпаленията и заздравява лигавицата. Показано е много мощно детоксикиращо действие. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

КОСТИ И СТАВИ: Показан е терапевтичен ефект на водорода при Артрит, Ревматизъм и Ревматоиден артрит, Остеопороза. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

ЗРЕНИЕ И СЛУХОВ АПАРАТ: Терапевтичен ефект на водородния газ при заболявания на зрението (включиелно на ретината) и слуха. Тече разработването на капки за очи с молекулярен водород. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

РАДИАЦИЯ: Установено е терапевтично действие на Н2 при увреждания на мозъка, гръбначния мозък, лимфата и стомашно-чревния тракт, причинени от радиация. Радиационни изгаряния. След откриването на ползите от водорода космонавтите в Космоса започват да приемат водородна вода, за да предпазят организма си от радиацията. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

ЕПИДЕРМИС: Хидратира кожата, редуцира бръчките, регенерира клетките и забавя процеса на стареене. Показан е антистареещ ефект при вътрешна и външна употреба на молекулярния водород. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

ХРОНИЧНА УМОРА, СТРЕС И НЕДОСПИВАНЕ: Водородния газ дава енергия и издръжливост, като увеличава производството на аденозин трифосфат (АТФ) в митохондриите и намалява мускулната умора, като значително редуцира отделянето на лактат в кръвта при физическо натоварване. Н2 действа възстановяващо и тонизиращо на нервната система, подобрява качеството на съня. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВА И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ: Приема на молекулярен водород подобрява ефективността на медикаментите, като предпазва организма от техните странични ефекти. Н2 подобрява чревната флора и усвояването на хранителните вещества при хранене и прием на  хранителни добавки. (НАУЧНИ ДОКЛАДИ)

 

СПОРТ И ФИТНЕС: Молекулярния водород (Н2) елиминира оксидативния стрес предизвикан от интензивно физическо натоварване. Това  предпазва мускулните влакна и органите от увреждане. Н2 предотвратява повишаването на нивата на лактат в кръвта по време на тренировка. Това значително увеличава издръжливостта и намалява мускулната умора. Н2 значително увеличава производството на АТФ (аденозин трифостфат) в митохондриите на клетките. Това дава на целия организъм мощен приток на енергия и сила. Н2 подобрява постиженията и цялостностното представяне на професионални спортисти и хора трениращи за здраве, тонус и енергия. Н2 не се класифицира като допинг средство. Той е напълно естествен елемент от природата и е изключително безопасен при употреба за дълъг период от време. Не са установени странични ефекти от приема на големи дози молекулярен водород. Н2 няма характеристиките на фармацевтичен продукт.  (НАУЧЕН ДОКЛАД) (НАУЧЕН ДОКЛАД)    

 

МЕТОДИ ЗА ПРИЕМ на молекулярен водород. Летливостта и малкият размер на Н2 не позволяват той да бъде съхранен в каквато и да е опаковка. Така индустрията започна да произвежда апарати за инхалация и обогатяване на вода с Н2, така че той да бъде усвоен веднага от организма. Инхалаторите и уредите за водородна вода използват процеса електролиза. При него се получава разпад на водната молекула и отделяне на водороден газ, който насища водата или може да се инхалира. Клиничните изследвания показват, че инхалирането на водород е най-ефективният метод за провеждане на водородна терапия и той се използва в лечението и профилактиката на много тежки заболявания. От друга страна пък ежедневният прием на така наречената водородна вода е най-удобния и широко разпространен метод за прием на Н2.

 

Научете всичко за действието на водородния газ и избора на АПАРАТИ ЗА ВОДОРОДНА ВОДА в меню НАУЧНИ ФАКТИ. Не се оставяйте да Ви подведът - наситена с водородни йони (H) вода, НЕ Е БОГАТА НА ВОДОРОДЕН ГАЗ (H2) с концентрация 1600 ppb. Йонизаторите за алкална / кисела вода насищат водата с отрицателно / положително заредени водородни йони и НЕ обогатяват с водороден газ. Не очаквайте водата от тези уреди да има терапевтичното действие на вода обогатена с водороден газ. Уредите на  Н2МЕДИКАЛ  притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

 

Репортажи за ползите от ВОДОРОДНАТА ВОДА по водещи български телевизии вижте в меню TV & МЕДИЯ/линк/
 
Горещо препоръчваме записа от МЕЖДУНАРОДНАТА МЕДИЦИНСКА КОНФЕРЕНЦИЯ / Ноември 2015 по-долу на всеки, който разбира английски език. От него ще добиете представа:

Защо действието на молекулярния водород е толкова голямо откритие?

Защо в медицината се оформя направление „Водородна Медицина“?

Защо сме толкова радостни, че апаратите за водородна вода са вече в България?!

Как водата обогатена с водороден газ може да бъде полезен на Вас и Вашето семейство?

Tyler W. LeBaron: Presents at AMMG Medical Conference Nov. 2015

MHF was invited to speak at the 19th Clinical Applications for Age Management Medicine, Age Management Medicine Group (AMMG), Medical conference Las Vegas Nov. 2015 for MDs to receive CMEs/CEUs. AMMG and MHF do not sell or represent hydrogen products. We