ВОДОРОДНАТА ВОДА за здравето на мозъка. Терапевтично действие на Н2 при болест на Алцхаймер, Паркинсон и много други.

ВОДОРОДНАТА ВОДА за здравето на мозъка. Терапевтично действие на Н2 при болест на Алцхаймер, Паркинсон и много други.
7 август 2020

 Знаете ли, че 3 от 4 души в днешния забързан свят са хронично дехидратирани? Това е така, защото хората нямат навиците да пият достатъчно вода всеки ден. По-важното е, че изпитата вода едва поддържа основната клетъчна активност или на прост език, водата не се абсорбира ефективно от нашите клетки, тъй като тяхната жузнеспособност е увредена от нередовния прием на течности.  

 

Мозъкът ни представлява около 80% вода. Спад от 2% на хидратацията в мозъка води до забавяне на мисловния процес, загуба на памет, объркване, хронична умора, лошо настроение, тревожност, намаляване на познавателните и двигателни умения. Дехидратацията буквално свива мозъка ни! 

 

Хроничният оксидативен стрес и възпаление причиняват влошаване на функциите на централната нервна система, което води до по-лошо качество на живот. Освен хроничната дехидратация, друга причина за лошото здраве на мозъка са високите нива на оксидативен стрес, който причинява възпаление на нервните клетки, неврологични разстройства и мозъчно-съдови заболявания, като болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, епилепсия, инсулти, мозъчен тумор, множествена склероза, аутизъм, церебрална парализа , биполярно разстройство, шизофрения и много други. 

 

Клиничните проучвания показват молекулярния водород (H2), като ефективен при различни неврологични патологии. Той е най-мощният антиоксидант и единствения, който има селективна спосбност да неутрализира само вредните и опасни за здравето свободни радикали. Не само това, молекулярният водород е най-малкият антиоксидант, известен на науката, неговата молекула е само 2 микрона и може да премине кръвно-мозъчната бариера. Молекулярният водород намалява неврологичните възпаления, увеличава производството на енергия в митохондриите и има невропротективни свойства. 

 

Изследванията показват, че водородът има защитни ефекти за невроните, поради силните си антиоксидантни свойства. Науката е доказала, че ежедневното пиене на водородна вода подобрява физическото и психично здраве; подобрява когнитивната функция, настроението, намалява тревожността и увеличава бързината на мисловна дейност. Пиенето на вода с висока наситеност на водороден газ е полезно за мозъка, умственото и емоционалното състояние. Н2 защитава клетките ни от окислителни увреждания и по този начин подобрява цялостното здравословно състояние. Наблюденията върху пациенти показват значително терапевтично действие на Н2 при болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, при деменция, по-бързо възстановяване от прекаран инсулт и при много други неврологични заболявания.

 

Водата, инфузирана с водороден газ (Н2), получи международно признание за безопасност (GRAS статус) от FDA.  За изключителната безопасност на Н2, говори и Д-р Гарт Никълсън, Президент на Института за Молекулярна Медицина в Калифорния, САЩ./връзка към интервю/. При неутрализирането и свързването на молекулярния водород с токсичните свободни радикали /ROS/ се крайният продукт е обикновена вода, която хидратира организма и се изхвърля по естествен път. В допълнение, водородът не е чужд за тялото ни елемент, тъй като се синтезира естествено в нашия чревен тракт. Водородът е критично важна молекула за чревното здраве, a 70 % от нервните клетки се произвеждат именно там. Начинът ни на живот и качеството на храната, която ядем, са довели до постоянно ниски нива в организма на този ценен елемен. Липсата на молекулен водород в червата може да причини храносмилателни разстройства, като болест на Крон или синдром на раздразненото черво (IBS).

 

През Ноември тази година в Йокохама, Япония ще се проведе 3-та по ред годишна Международна Конференция на тема ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА И БИОЛОГИЯ. Събитието беше планирано за месец Май, но поради Пандемията от Коронавирус то бе отложено.  Повече от 1000 официални клинични изследвания и доклади показват терапевтичен ефект на молекулярния водород при над 170 вида заболявания, както и оздравителено действие във всеки орган от човешкото тяло. Данните се събират и систематизират от  Института по Молекулярен Водород./линк/.

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още