Защо ВОДОРОДНАТА ВОДА е избрана от японските спортисти за Олимпийските игри в Токио през 2021г.?

Защо ВОДОРОДНАТА ВОДА е избрана от японските спортисти за Олимпийските игри в Токио през 2021г.?
4 септември 2020

Медицинските изследвания показват, че водородния газ (Н2) е високо ефективен антиоксидант (176 пъти по-силен от витамин С), който неутрализира свободните радикали в тялото и предотвратява увреждания на организма, причинени от интензивна физическа активност. Един от най-лесните и ефективни начини за приемането му е, чрез пиене на вода обогатена с Н2. Ето защо водородната вода се превърна в избрана вода за прием от японските спортисти на Олимпийските игри в Токио през 2021г.  

 

Водородния газ намалява нивата на лактат в кръвта, подобрява атлетичните резултати и удължава физическата издръжливост. Проучване от 2012 г. на професор от Училището за спорт и здраве в университета Цукуба в Япония установи, че пиенето на обогатена с водороден газ вода преди, по време и след тренировка значително намалява нивото на млечна киселина в кръвта, редуцъра спортната умора и помага на спортистите да се възстановят по-бързо от физическото натоварване.  

 

Предизвиканото от упражненията прекомерно окисляване на организма и спадът във функцията на антиоксидантната защитна система са основни фактори за контрактилната дисфункция на скелетните мускули. Това води до мускулна слабост и умора.  Молекулярният водород (Н2) предотвратява това - той е най-мощния и ефективен антиоксидант познат на науката. Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета Шитама показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.  Учени определят терапевтичното действие на Н2, като най-голямото откритие в медицината след откриването на витамините.  

 

Молекулата на  водородния газ е само 2 микрона и може лесно да се дифундира в тъканите и да премахне токсичните свободни радикали. Н2 е ефективен и иновативен начин за елиминиране на оксидативния стрес и спортните наранявания, причинени от упражнения. Водородния газ е естествен елемент от природата и Световната Здравна Организация (СЗО) не го класифицира, като допинг или лекарство, тъй като няма характеристиките на фармацевтичен продукт. Не са установени привикване или негативни ефекти върху човешкото здраве в следствие на дългосрочен прием големи дози Н2. 

 

 Уредите за водородна вода станаха много популярни в Япония през последните години. Към 2020 г. стойността на продажбите в тази сравнително нова промишленост достигна 50 милиарда йени. На японския пазар се предлагат повече от 120 родни и чуждестранни марки апарати за водородна вода. Основен конкурент на японското качество са брандове от Южна Корея и Китай. В тези страни здравните институции и частния сектор работят в тясно сътрудничество за изследване и популяризиране на терапевтичното действие на молекулярния водород. Това доведе до оформянето на нова здравна индустрия и направление в медицината.   

 

Поради бързото развитие на водородните продукти, на пазара се предлагат уреди с големи разлики в качеството и цената. Сертификацията, както и материалите, от които е изработена електролитната клетка са особено важни при избора на апарат. Електроди от титан покрит със 100% платина ни гарантират вода без вредни окиси. Липсата на РЕМ (Proton Exchange Membrane) пък прави уреда значително по-евтин. Това е мембрана, която не позволява отделеният при електролизата озон да попадне във водата. Той е канцерогенен при вътрешен прием и се получава, като вторичен продукт при разпада на водната молекула. Показателно за нивото на качество е високата наситеност на Н2 във водата. 60% от предлаганите устройства произвеждат ниска наситеност на Н2, около и под 1000 ppb., което ги прави слабо ефективни.

 

Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

Научете кои са Водородно-толерантните Болести в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още