Защо ВОДОРОДНАТА ВОДА е полезна, както за децата, така и за техните майки по време на бременността?

Защо ВОДОРОДНАТА ВОДА е полезна, както за децата, така и за техните майки по време на бременността?
4 декември 2020

Водородът е ендогенен газ. Във всеки здрав стомашно-чревен тракт съществуват полезни бактерии, които синтезират водороден газ (Н2), от както съществуваме. В следствие на много фактори обаче, както количеството на тези бактерии, така и наличието на Н2 в организма, значително са намалели през последните десетилетия.

 

От друга страна, клиничните изследвания на водорода установяват, че той има терапевтични ефекти при повече от 170 вида патологии. Водородът е не само ефективно лечение на много заболявания, но и естествен напълно безопасен за тялото ни елемент. Не са установени никакви негативни или странични реакции в следствие дългосрочния прием на Н2. Проучванията за безопасността на Н2 са систематизирани и публикувани на сайта на Института за Молекулярен Водород /вижте тук/.

 

Защо се препоръчва бременните жени да пият водородна вода?


Бременността е състояние, при което голяма част от хранителните вещества в тялото се насочват към плода. Това води до отслабване на редица защитни функции в организма. Установено е, че водородния газ значително подобрява клетъчната устойчивост към мутации, причинени от йонизиращи лъчения в околния свят. Молекулата на Н2 е само 2 микрона, което му позволява лесно да премине кръвно-мозъчната бариера и плацентата. Така водородът предпазва, както майката, така и нормалното развитие на плода от радиационни увреждания и малформации.

 

Ежедневния прием на водородна вода значително повишава имунитета, което е жизнено важно по време на бременност. Така вирусите, настинките и приема на лекарства могат да бъдат избегнати или редуцирани. Изследванията върху пациенти показват, че Н2 действа, като сигнализираща молекула и централен регулатор на биохимичните процеси в клетката, което довежда организма до състояние на хомеостаза. По време на бременността, Н2 регулира липидния метаболизъм, подобрява глюкозния толеранс и еластичността на тъканите, което подпомага по-бързото възстановяване след раждане.

 

Приемът на водородна вода може значително да редуцира неприятните реакции към бременността, като гадене и повръщане. Много жени страдат и от повишено кръвно налягане. Наблюденията върху пациенти с хипертония показват, че приема на Н2 регулира кръвното налягане и подобрява еластичността на кръвоносните съдове. Това го прави изключително полезен елемент по време на бременност.

 

След като раждането стане факт - енергията, любовта и грижата се насочват изцяло към децата. В следващите няколко реда ще отбележим защо водородната вода е много полезна за бебета и деца:

 

Помощ при колики и запек.

Тъй като децата пият повече мляко, това често води до поява на запек. Разтворена във вода малката молекула на водородния газ бързо се дифузира в тъканите и органите. Н2 насърчава стомашно-чревните рефлекси и засилва чревната перисталтика. Силното противовъзпалително и успокояващо действие на Н2, го правят критично важен за здравето на стмашно-чревния тракт и вълшебен еликсир за бебешките колики.

 

Подобрява детския имунитет.

Н2 е единственият антиоксидант със селективна способност познат на науката. В нашето тяло има свобони радикали, които са много полезни и ние не бива да ги губим. Други антиоксиданти, като витамин С, Е и прочие нямат селективната способност на водорода. Н2 се свързва и неутрализира единствено опасните за здравето хидроксилни радикали, като ги превръща в обикновена вода. Елиминирането на оксидативния стрес подобрява естествените защитни сили на организма, което е жизнено важно за защитата от настинки, вируси и бактерии.

 

По-лесно усвояване на калция.

Дефицитът на калций при съвременните хора е проблем с широк спектър от последици: дефицитът на калций при децата води до лошо развитие на костите и зъбите; при бременните жени този дефицит кара фетусите да се конкурират и надпреварват за по-голяма доза калций по време на бременността, което води до гестоза и често повръщане. Водата обогатена с водороден газ чрез електролиза е богата на йонен калций, което води до по-лесното му усвояване от организма.

 

Подобрява паметта и концентрацията .

Проучванията показват, че ежедневния прием на водородна вода подкрепя електролитите и нивата на калция в организма, което стимулира развитието на мозъчната кора и подобрява паметта и концентрацията, както при деца, така и при възрастни.

 

Ако сте решили да добавите водородната вода в своето ежедневие, се вгледайте внимателно в техническото описание на уредите, които се предлагат. Уверете се, че апарата има РЕМ (proton exchange membrane) технология. Това е протонен филм в електролитната клетка, който отделя озона при разпада на водната молекула (при електролизата), така че човек да не го приема с водата. Озонът е канцерогенен! Избoрът на апарат с висока производителнот на Н2 (над 1400 ppb) също е от съществено значение. Екипът на Н2МЕДИКАЛ истински се стреми да образова българската общественост, както и да допринесе за по-доброто качество на живот на всеки у нас. Нашите уреди притежават медицинска сертификация и се отличават с максимален терапевтичен ефект, както и най-висок клас на безопасност. /вижте уредите/

 

Научете кои са Водородно-толерантните Заболявания в меню ВОДОРОДНА МЕДИЦИНА./линк/

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при пациенти с COVID-19. Какво казва Президента на Института за Молекулярен Водород?

Молекулярния водород (газ H2) и водата обогатена с него имат антиоксидантно и противовъзпалително действие (1), което ги прави потенциално полезни за лечение на COVID-19. Няколко клинични проучвания в Китай изследват Н2 терапията при пациенти с COVID-19

прочети още

10 ползи за здравето от приема на ВОДОРОДНА ВОДА.

През последните години са направени повече от 800 клинични изследвания върху пациенти в различни болници и университети по света. Показан е терапевтичен ефект на Н2 при над 170 вида заболявания и оздравителното му действие върху всеки орган от човешкото тяло. В тази статия ще обобщим: Какво прави за здравето водородната вода?

прочети още

Водородната вода е мощно лекарство при КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС, ГАСТРИТ и прекомерно окисляване на организма.

В обобщение: лечението с водородна вода + медикаменти, в продължение на 3 месеца, дава значително по-добър контрол на симптомите, отколкото лечението само с медикаменти. И накрая, в нашето проучване 75% от изследваните пациенти в анкета съобщават за по-добро ниво на удовлетвореност. Взети заедно, резултатите показват, че има значително повишаване на качеството на живот за 3 месеца след добавения прием на водородна вода в сравнение с изходното ниво.

прочети още

Прием на ВОДОРОДНА ВОДА при сърдечно-съдови заболявания. Ефект и безопасност.

Резултати от изследване на японския професор Хатана Гязуки от Университета показват, че 1,5 литра водородна вода с канцентрация на Н2 1500 ppb има същия антиоксидантен ефект, както 1407 ябълки / 104 моркова / 2061 банана / 123 спанака или 10 тикви. Сравнението е направено на база антиоксидантната сила на съдържанието на бета каротин в тези плодове и зеленчуци.

прочети още

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Медицинско изследване показва ефекта на ВОДОРОДНАТА ВОДА при хора с метаболитен синдром.

„Групата пиеща високо наситена с Н2 вода значително намалява нивата на холестерол и глюкоза в кръвта, атенюиран серумен хемоглобин А1с, и подобрява биомаркерите на възпаление...“

прочети още

ИЗСЛЕДВАНЕ: Водородът - гориво на алтернативната медицина.

„Малко рандомизирано контролирано клинично проучване на 50 пациенти с мозъчен инфаркт сравнява вдишването на водород с одобреното медицинско лекарство едаравон. Според резултатите от ЯМР и NIHSS за клинично определяне на тежестта на инсулта, тези резултати показват, че терапията с водород е била по-ефективна от одобреното медицинско лекарство.“

прочети още

Какво е ВОДОРОДНА ВОДА и кое прави апаратите за нея различни по цена и по качество?

„Изследванията показват, че малкият размер му позволява да проникне навсякъде, дори в клетъчното ядро и митохондриите. Н2 потушава възпаленията и възстановява увреденото ДНК и РНК, регулира всички биохимични процеси в клетката и довежда организма до състояние на хомеостаза. “

прочети още